Julekalender 🎄 Låge nr. 2

Juletræet er en af de traditioner, vi har hentet fra Tyskland og som først slog rigtig igennem for 200 år siden i Danmark. I dag er det, for mange, blevet en tradition selv at fælde sit eget juletræ – det giver en god julefornemmelse. Om juletræet – også kaldet Kristustræet – findes en smuk legende.

Legenden om julens træ

Gud besluttede engang at finde et træ, der kunne passe til julens budskab, om Jesus. Gud sendte så 4 af sine engle af sted. Det var troens og håbets engel, og det var kærlighedens og glædens engel. De 4 engle fløj nu af sted for at finde et passende træ.
Troens engel sagde: ”Jeg vil finde et træ, der bærer korsets tegn på sine
grene.” For korset er jo et tegn på tro.
Håbets engel sagde: ”Det træ jeg vælger skal være et, der ikke visner om
vinteren, men kan stå grønt hele året.”
Kærlighedens engel ønskede, at det skulle være et tæt træ, der kunne
beskytte og varme fuglene om vinteren, så de kunne søge ly for blæst og sne og regn. Til sidst sagde glædens engel: Det træ I finder, vil jeg velsigne, så det bliver til glæde for alle – både for børn og gamle og dem midt imellem.

Hvad blev det så for et træ, englene valgte – ja det blev grantræet! For grantræet har jo korset på sine grene. Og sådan et grantræ det taber ikke nålene om vinteren ligesom andre træer. Det står grønt mens alt andet ser mørkt og dødt ud. Og så er det tæt og godt, så fuglene kan gemme sig mellem grenene.

Se nu ville de fire engle give træet en gave. Troens engel smykkede
grenene med lys til at skinne i mørket. Håbets engel satte en stor stjerne
i træets top ligesom Betlehemsstjernen, der lyste over stalden, hvor Jesus
blev født, og kærlighedens engel lagde gaver ved træets fod, ligesom dem
de hellige tre konger kom med. Til sidst velsignede glædens engel træet og gav det magt til at glæde mennesker og på sin egen måde fortælle om julens under: Om barnet i krybben, der skulle blive korsets herre, livets fyrste og kærlighedens og glædens konge.

Musik: Thue Dich og Maria Bech Tuominen.

Følg med på https://aalelinnerup-kirker.dk/ og vores Facebook side: https://www.facebook.com/aalelinnerupkirker