Julekalender 🎄 Låge nr. 14

Jakobsstige

”Da vandre Guds engle op og ned på salmens tonestige”, sådan synger vi i Grundtvigs smukke salme: ”Velkommen igen Guds engle små”, der bygger på fortællingen om julenat samtidig med fortællingen om Jakobs drøm fra Det Gamle Testamente. I drømme så Jakob en stige, der stod på jorden; den nåede helt op til himlen, og Guds engle gik op og ned af stigen. Stigen er et symbol på menneskets drøm og håb om et liv efter døden.

Jakobsstigen hører som julehjertet til noget af det ældst producerede julepynt. Det er dog ikke mange steder, vi ser Jakobsstigen hænge på et juletræ længere. Af og til støder vi dog på navnet Jakobsstige om både en musetrappe og en guirlande lavet af ringe af glanspapir samlet led for led. Der findes vel næppe den børnehave i dag, hvor julepynt af den slags ikke bliver lavet hvert år i december, hvorefter den tages med hjem til mor og far, der troligt hænger børnenes kreativiteter på juletræet.

Musik: Charlotte Hansen og Thue Dich
Idé og produktion: Maria Bech Tuominen og Helle Koed Paulsen
Grafik og redigering: Helle Koed Paulsen
Musik: Canon and variations Kunstner: http://www.twinmusicom.org/